Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας!
210 97 01 777
info@portaplus.gr

Είστε ο ηγέτης της επιχείρησής σας;

Ο ηγέτης μιας επιχείρησης κατέχει το σημαντικότερο ρόλο καθώς ορίζει το όραμα και τις αξίες που διακατέχουν την επιχείρηση και ενώνουν τους εργαζόμενους. Ακόμα, θέτει στόχους σύμφωνα με τις δυναμικές που δημιουργούνται προκειμένου να ωθεί τους εργαζόμενους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ωστόσο, για έναν ηγέτη δεν αρκεί να κάνει σωστά πράγματα. Χρειάζεται να κάνει τις σωστές κινήσεις και ενέργειες. Ένας ηγέτης χωρίς όραμα και προοπτική για την κατεύθυνση της επιχείρησης του στο μέλλον, δεν είναι ηγέτης.

Ποια είναι όμως τα βασικά στοιχεία του κάθε ηγέτη;

Έχετε τα στοιχεία που σας καθιστούν τον ηγέτη της επιχείρησής σας;

Ένας ηγέτης κατέχει τα ακόλουθα στοιχεία τα οποία καθιστούν την ηγεσία του επιτυχημένη:

1.Καθοδηγητικό όραμα. Ο ηγέτης έχει σαφή εικόνα των πραγμάτων που θέλει να επιτύχει είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά και έχει το σθένος να επιμείνει όταν προκύπτουν εμπόδια ακόμα και αποτυχίες. Για να πετύχει κανείς το στόχο του, πρέπει να ξέρει προς τα πού κατευθύνεται αλλά και το γιατί.

2.Πάθος. Το υποκείμενο πάθος για ζωή σε συνδυασμό με το πάθος για το επάγγελμα είναι αυτά που διαμορφώνουν έναν ηγέτη. Ο ηγέτης τρέφει μια αγάπη για το επάγγελμά του και αγαπά αυτό που κάνει. Επικοινωνώντας και διαχέοντας το πάθος του στους εργαζόμενους της επιχείρησής του, τους δίνει ελπίδα και έμπνευση.

3.Ακεραιότητα. Το στοιχείο της ακεραιότητας ορίζεται από την αυτογνωσία, την ειλικρίνεια και την ωριμότητα. Ένας ηγέτης δεν λέει ψέματα στον εαυτό του. Γνωρίζει τις αδυναμίες του καθώς και τα δυνατά του στοιχεία. Οι σκέψεις, οι πράξεις και η αφοσίωση στις αρχές αναδεικνύουν την ειλικρίνεια ενός ηγέτη. Επίσης, η ωριμότητα αποτελεί σημαντικό στοιχείο καθώς ηγεσία δεν έγκειται μόνο στις διαταγές. Κάθε ηγέτης πρέπει να έχει εμπειρία και να έχει μεγαλώσει ακολουθώντας άλλους ανθρώπους. Έτσι, γνωρίζει την έννοια της αφοσίωσης, είναι παρατηρητικός, είναι ικανός να δουλέψει σε ομάδα και να μάθει πράγματα από τους συναδέλφους του και τέλος, είναι πάντα ειλικρινής.

Η ακεραιότητα ενός ηγέτη είναι αυτή που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη δεν αποτελεί το συστατικό ενός καλού ηγέτη αλλά είναι προϊόν μιας σωστής ηγεσίας. Είναι η ιδιότητα που δεν μπορεί να αποκτηθεί. Ένας ηγέτης πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του και των ακολούθων του. Χωρίς την εμπιστοσύνη η ηγεσία του δεν μπορεί να είναι λειτουργική και αποτελεσματική.

4.Περιέργεια & Τόλμη. Ένας ηγέτης αναρωτιέται για οτιδήποτε βρίσκεται γύρω του και θέλει να μάθει όσα περισσότερα πράγματα μπορεί. Ακόμα, τολμάει και είναι διατεθειμένος να ρισκάρει, να πειραματιστεί και να δοκιμάσει καινούργια πράγματα. Δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο της αποτυχίας αλλά ενστερνίζεται τα λάθη του καθώς γνωρίζει ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μάθεις.

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε σε αυτό το δρόμο της ηγεσίας θα υπάρχουν περισσότερες αποτυχίες παρά επιτυχίες. Το σημαντικό είναι να μαθαίνετε από το παρελθόν, να αναλαμβάνετε την ευθύνη και να δημιουργείτε έναν Σωκρατικό διάλογο με τον εαυτό σας. Κάντε τις σωστές ερωτήσεις τη σωστή στιγμή και θα ανακαλύψετε όλη την αλήθεια για τον εαυτό σας. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει δικό σας, ούτε ο ίδιος ο εαυτός, μέχρι να το κατανοήσετε πλήρως.

Ο ηγέτης κάνει ένα ταξίδι στο πουθενά, δοκιμάζοντας διάφορα δύσβατα μονοπάτια μέχρι να βρει το μονοπάτι της επιτυχίας. Χρειάζονται περίπου 10 φορές μέχρι να βρει ο ηγέτης το μονοπάτια που θα τον οδηγήσει στην επιτυχία. Ένας καλός ηγέτης δεν σταματά ποτέ να δοκιμάζει και είναι σε συνεχή αναζήτηση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και στη διανομή φυλλαδίων ο ηγέτης χρειάζεται να δοκιμάσει, να γνωρίσει το δυνητικό του κοινό και να προσπαθήσει αρκετές φορές μέχρι να δημιουργηθούν τα αναμενόμενα αποτελέσματα από αυτή την ενέργεια.

Κατεβάστε δωρεάν το e-Book και δείτε τα βασικά στοιχεία της διανομής!