Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας!
210 97 01 777
info@portaplus.gr

Συχνές Ερωτήσεις

Η διανομή φυλλαδίων είναι μία ενέργεια άμεσης πώλησης και πραγματοποιείται διεθνώς εδώ και 50 χρόνια προσφέροντας 1% απόδοσης ανεξαρτήτου του τρόπου διανομής που θα επιλέξεις. Για παράδειγμα, διανέμοντας 10.000 φυλλάδια θα αποκτήσεις περίπου 100 νέους πελάτες. Το ποσοστό αυτό μπορεί να διαφέρει από κλάδο σε κλάδο. Ωστόσο, μεγάλο ρόλο κατέχει ο σχεδιασμός του φυλλαδίου σου, το οποίο θα πρέπει να αναδεικνύει τα ανταγωνιστικά σου πλεονεκτήματα, να αποδεικνύει στο δυνητικό σου πελάτη ότι με το προϊόν ή την υπηρεσία σου θα καλύψει την ανάγκη του και τέλος, να του παρέχεις κάποιο κίνητρο για να σε επισκεφτεί και να αγοράσει από εσένα.

Η περιοχή δράσης ενός μέσου καταστήματος διαθέτει περίπου 20.000 νοικοκυριά. Με την υπηρεσία portaplus, η οποία σου προσφέρει οικονομία στην παράδοση του εντύπου, θα χρειαστείς 10.000 φυλλάδια για να καλύψεις μία περιοχή με 20.000 νοικοκυριά.Το παραπάνω επιτυγχάνεται λόγω της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας μας στο χώρο, καθώς έχουμε καταγράψει όλα εκείνα τα νοικοκυριά με υψηλή παραληψημότητα και διεισδυτικότητα και συνεπώς, κατά τη διάρκεια της διανομής στοχεύουμε σε συγκεκριμένα νοικοκυρία προκειμένου να παραδωθεί το φυλλάδιό σου στο κατάλληλο κοινό.

Σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του ακριβή αριθμού των φυλλαδίων προς διανομή κατέχει το κοινό το οποίο θέλεις να προσελκύσεις Ο αριθμός των φυλλαδίων που θα χρειαστούν μπορεί για παράδειγμα να διαφέρει αν θέλεις να στοχεύσεις σε φοιτητές ή μαθητές, εργαζόμενους ή καταναλωτές κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις άμεσα με έναν σύμβουλο διανομής, ο οποίος θα σε καθοδηγήσει στην ακριβή ποσότητα των φυλλαδίων που θα χρειαστεί να μοιράσει η επιχείρησή σου με βάση τις ανάγκες της.

Η απόδοση της διανομής καθώς και τα ποσοστά παραλειψημότητας του φυλλαδίου σου δεν αλλάζουν πολύ είτε είναι Δευτέρα είτε Παρασκευή. Τα Σαββατοκύριακα ίσως να παρατηρήσεις μεγαλύτερη παραλειψημότητα του φυλλαδίου σου. Ωστόσο, δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των εργάσιμων ημερών και του Σαββατοκύριακου. Αυτό που μπορεί να επηρεάσει άμεσα την απόδοση της διανομής σου είναι η χρονική περίοδος που θα επιλέξεις να πραγματοποιήσεις τη διανομή σου. Θα πρέπει σ’ αυτό το σημείο να αναρωτηθείς ποια είναι η χρονική περίοδος κατά την οποία η πελάτες σου έχουν ανάγκη το προϊόν ή την υπηρεσία που τους προσφέρεις.

Είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιήσεις τη διανομή σου τη στιγμή που οι δυνητικοί σου πελάτες θέλουν να αγοράσουν. Ακόμα, μπορείς να πραγματοποιήσεις τη διανομή σου σε περιόδους που έχουν χαμηλή ζήτηση με στόχο την αύξηση των εσόδων σου. Σε κάθε περίπτωση, επικοινώνησε με το σύμβουλό μας για να σε καθοδηγήσει και να σου δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάλληλη περίοδο διανομής ανάλογα με τον κλάδο σου.

Οι διανομείς μας είναι μόνιμοι και εργάζονται σε εμάς αρκετά χρόνια. Σε κάθε ενέργεια διανομής ορίζεται ένας προϊστάμενος της διανομής ο οποίος επιβλέπει και καθοδηγεί την όλη διαδικασία. Ακόμα, κάθε πελάτης μας έχει το δικό του Σύμβουλο Διανομής στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί ανά πάσα στιγμή. Η παρουσία μας στην ελληνική αγορά εδώ και 20 χρόνια, αποδεικνύει καθημερινά ότι τα φυλλάδια που διανείμουμε, μοιράζονται όλα και η απόδοση της ενέργειας διανομής είναι πολύ καλή.

Ωστόσο, ανά πάσα στιγμή μπορείς να παρευρεθείς στην περιοχή όπου πραγματοποιείται η διανομή των φυλλαδίων σου και να παρακολουθήσεις την ενέργεια από κοντά.

Ακόμα, μέσω της εφαρμογής portaplus έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς τη διανομή των φυλλαδίων σου σε πραγματικό χρόνο βλέποντας για παράδειγμα τη θέση των διανεμητών μας και την περιοχή την οποία έχουν καλύψει. Έτσι, έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη διανομή σου και την απόδοσή της από το κινητό ή τον υπολογιστή σου με άμεση πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που χρειάζεσαι.

Η διανομή φυλλαδίων είναι ένα εργαλείο πωλήσεων με βασικό στόχο την πώληση. Έχοντας εμπειρία από το 1999 και έχοντας διανέμει για περισσότερες από 1.300 διαφορετικές επιχειρήσεις, έχουμε παρατηρήσει κάποια χαρακτηριστικά ενός φυλλαδίου τα οποία επηρεάζουν σημαντικά την απόδοσή του. Αυτά είναι τα εξής:

  • Μέγεθος. Τα μεγάλα έντυπα έχουν πολλαπλάσια παραλειψημότητα από τα μικρά και κατ’ επέκταση έχουν και μεγαλύτερη απόδοση στην προσέλκυση νέων πελατών. Για παράδειγμα, συνήθως ένα φυλλάδιο σε Α4 διάσταση έχει τετραπλάσια απόδοση απ’ ότι ένα φυλλάδιο σε Α5 διάσταση. Ένα μεγάλο φυλλάδιο σου δίνει το πλεονέκτημα να χρησιμοποιήσεις μεγάλη γραμματοσειρά για το μήνυμά σου αλλά και μεγάλες φωτογραφίες για να αναδείξεις καλύτερα το προϊόν ή την υπηρεσία σου.
  • Παρουσίασε διαφορετικές λύσεις για κάθε πελάτη και τι θα κερδίσει από το προϊόν ή την υπηρεσία σου. Με άλλα λόγια, παρουσίασε τα οφέλη που έχει το προϊόν/ υπηρεσία σου για το δυνητικό σου πελάτη και τόνισε τα στοιχεία αυτά που σε ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.
  • Κίνητρο. Δώσε στους δυνητικούς σου πελάτες ένα κίνητρο για να σε επισκεφτούν και να αγοράσουν από εσένα.

Περίπου το 80% των καταναλωτών που παραλαμβάνει το φυλλάδιό σου ρίχνει μία γρήγορη ματιά σε αυτό, το οποίο σημαίνει ότι το μήνυμά σας καθώς και οι φωτογραφίες του φυλλαδίου σου θα πρέπει να είναι ελκυστικές για να του κινήσεις το ενδιαφέρον και να τον παρακινήσεις να σε επισκεφτεί για να εκπληρώσει την ανάγκη του.

Τέλος, περίπου το 1% των καταναλωτών που θα παραλάβουν το φυλλάδιό σου θα έρθουν στην επιχείρησή σου σε 15 ημέρες από την ημέρα της διανομής.

Η portaplus είναι μία εταιρεία που πραγματοποιεί μαζικές αποστολές και έχει στη διάθεσή της αρκετά μεγάλο όγκο ανθρώπινου δυναμικού. Για παράδειγμα, για περίπου 10.000 φυλλάδια χρειαζόμαστε 1-2 ημέρες διανομής. Ωστόσο, είναι καλό να έχεις ενημερώσει το σύμβουλο 15-20 ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία διανομής προκειμένου να οργανώσετε μαζί την ενέργεια με βάση της ανάγκες σου αλλά και να δεσμευτούν οι επιθυμητές ημερομηνίες.

Το κόστος της διανομής φυλλαδίων ποικίλλει καθώς υπάρχουν διαφορετικές υπηρεσίες. Ενδεικτικά, το κόστος μίας διανομής της τάξεως των 1.000 φυλλαδίων ανέρχεται στα 27 €. Ωστόσο, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις άμεσα με το σύμβουλο μας για να επιλέξετε την κατάλληλη υπηρεσία για την επιχείρησή σου, προκειμένου να σου δώσει ένα συγκεκριμένο κόστος βασισμένο πάντα στις ανάγκες σου.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να μοιράσεις τα φυλλάδιά σου ανάλογα με το κοινό στο οποίο θέλεις να στοχεύσεις και τον κλάδο στον οποίο ανήκεις. Εξαρτάται επίσης από το αν θέλεις το έντυπό σου να φτάσει στο σπίτι του καταναλωτή, όταν πάει για ψώνια, όταν πάει στη δουλειά, όταν γυρίζει από αυτή κλπ. Η portaplus σου προσφέρει 8 διαφορετικές υπηρεσίες διανομής προκειμένου να πετύχεις τους στόχους της επιχείρησής σου προσελκύοντας άμεσα νέους πελάτες σ’ αυτή.

Επικοινώνησε με κάποιον σύμβουλό μας για να βρείτε μαζί την κατάλληλη υπηρεσία για την επιχείρησή σου με στόχο να προσελκύσεις τον ενδιαφερόμενο καταναλωτή τη στιγμή που χρειάζεται το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρεις.

Χρειάζεται να μας ενημερώσεις τουλάχιστον 15 ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία της διανομής προκειμένου να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για να συζητήσεις με το σύμβουλό μας για την κατάλληλη υπηρεσία σύμφωνα με τις ανάγκες σου αλλά και για να δεσμευτεί η συγκεκριμένη χρονική στιγμή από την υπηρεσία portaplus.

Πραγματοποιούμε διανομές σε όλη την Αττική.

Δεν αναλαμβάνουμε τη σχεδίαση και εκτύπωση του φυλλαδίου σας. Ωστόσο, από την εμπειρία μας, έχουμε ξεχωρίσει κάποιους επαγγελματίες στο χώρο της δημιουργίας φυλλαδίου και της εκτύπωσης τους οποίους θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους και μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί τους:

banner-texni