Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας!
210 97 01 777
info@portaplus.gr

Γιατί οι γνωστοί μου στην περιοχή δεν παίρνουν φυλλάδιο;

Ας υποθέσουμε ότι έχετε επιλέξει μια συγκεκριμένη εταιρεία για να εκτελέσει το έργο της διανομής των φυλλαδίων σας. Μία ερώτηση που μπορεί να σας δημιουργηθεί είναι «Γιατί δεν έχουν πάρει το φυλλάδιο μου οι φίλοι μου που κατοικούν στη συγκεκριμένη περιοχή;».

Ας πούμε, λοιπόν, ότι η διανομή των φυλλαδίων σας πραγματοποιείτε στην περιοχή του Χαλανδρίου. Σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2011, το Χαλάνδρι έχει 34.000 νοικοκυριά και 110.000 κατοίκους, το οποίο αντιστοιχεί σε 3,5 κατοίκους ανά νοικοκυριό (ΕΣΥΕ 2011).

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν παίρνουν όλοι οι καταναλωτές φυλλάδια. Αν επιλέξετε την υπηρεσία portaplus για το έργο της διανομής των φυλλαδίων σας θα χρειαστείτε 20.000 φυλλάδια για την κάλυψη ολόκληρης της περιοχής του Χαλανδρίου, καθώς αφήνουμε το φυλλάδιο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που παραλαμβάνουν τα φυλλάδια που τους διανέμουμε.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευμένοι διανεμητές της portaplus χτυπάνε τα κουδούνια στις πολυκατοικίες. Έχει καταγραφεί ότι οι καταναλωτές τους ανοίγουν σε ένα ποσοστό 30%. Αφού εισέλθουν στην πολυκατοικία, τοποθετούν το φυλλάδιό σας στην είσοδο κάθε διαμερίσματος. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει η δυνατότητα πρόσβασης στην πολυκατοικία, οι διανεμητές αφήνουν μόνο 2 φυλλάδιο στην είσοδο προκειμένου το φυλλάδιο να φτάσει στα χέρια των καταναλωτών που ενδιαφέρονται άμεσα για το προϊόν σας.

Η παραπάνω διαδικασία εξασφαλίζει 90% παραλειψιμότητα του φυλλαδίου σας και άρα, 9 στους 10 καταναλωτές παίρνουν το φυλλάδιό σας. Σύμφωνα μάλιστα και με διεθνή στοιχεία:

  • Το 80% των καταναλωτών ρίχνει μια ματιά στο φυλλάδιο και ύστερα το πετά
  • Το 40% των καταναλωτών δείχνουν ενδιαφέρον για το περιεχόμενο ενός φυλλαδίου, το κοιτούν προσεκτικότερα και ύστερα το πετούν
  • Το 1% των καταναλωτών ενδιαφέρεται για το προϊόν ή την υπηρεσία και αφού διαβάσουν το φυλλάδιο επισκέπτονται είτε το κατάστημα είτε την ιστοσελίδα της εταιρείας ή τηλεφωνούν για περισσότερες πληροφορίες, εντός 15 ημερών από την παραλαβή του.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι σε μια περιοχή με 110.000 κατοίκους έχουμε διανέμει 20.000 φυλλάδια. Συνεπώς, 90.000 καταναλωτές δεν έχουν παραλάβει το φυλλάδιό σας. Ωστόσο, από τους 20.000 που έλαβαν το φυλλάδιο το 80% του έριξε μια ματιά και το πέταξε, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί και να μην το θυμάται.

Ακόμα, εάν υποθέσουμε ότι το φυλλάδιο αφέθηκε στην πόρτα του διαμερίσματος που διαμένει κάποιος γνωστός σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το έχει παραλάβει κάποιος οικείος του και να μην του το έχει πει. Εάν στο κτίριο που μένει, δεν άνοιξαν την κεντρική πόρτα και αφέθηκαν μόνο 2 φυλλάδια στην είσοδο της πολυκατοικίας είναι εξίσου πιθανό κάποιοι άλλοι ένοικοι να τα είδαν πρώτοι και να τα πήραν ή να τα πέταξαν.

Θα έχουν όμως σίγουρα υπάρξει και φορές όπου οι γνωστοί σας είδαν το φυλλάδιό σας και είναι κάτι που έχουμε παρατηρήσει καθώς η υπηρεσία portaplus έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 17.000 διανομές από το 1999 έως και σήμερα. Ωστόσο, σκεπτόμενοι όλα όσα διαβάσατε μέχρι στιγμής, καταλαβαίνετε πως μάλλον το παραπάνω γεγονός ήταν τυχαίο.

Όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω έχουν ένα μεγάλο θετικό στοιχείο για την επιχείρησή σας, το οποίο οι περισσότεροι από 1.000 πελάτες της υπηρεσίας portaplus γνωρίζουν ήδη. Κάθε φορά θα κερδίζετε πελάτες από τη διανομή των φυλλαδίων σας καθώς πάντα θα υπάρχουν καινούργιοι καταναλωτές που θα θελήσουν να το πάρουν στα χέρια τους και να ικανοποιήσουν μία καταναλωτική τους ανάγκη.

Δείτε πώς άλλες επιχειρήσεις κατάφεραν να φέρουν πελάτες στο κατάστημά τους μέσω της διανομής φυλλαδίων!!