Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας!
210 97 01 777
info@portaplus.gr

Γιατί χρειάζεσαι υπεύθυνο marketing να σε συμβουλεύει;

Διαθέτει η επιχείρησή σου υπεύθυνο marketing;

Είτε έχεις υπεύθυνο marketing είτε όχι, συνέχισε να διαβάζεις για να μπορέσεις να έχεις μία πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την αναγκαιότητα ενός τέτοιου ανθρώπου μέσα στην επιχείρηση κάθως και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να σε βοηθήσει για να φέρεις νέου πελάτες και να αναπτύξεις περαιτέρω την επιχείρησή σου!

Ένας υπεύθυνος marketing είναι πολύ πολύτιμός για κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτως μεγέθους ή αντικειμένου. Αναρωτιέσαι γιατί; Τι μπορεί να κάνει ένας υπεύθυνος marketing που δεν μπορείς να κάνεις εσύ;

Αρχικά, ο υπεύθυνος marketing είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει γνώση και εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα. Eίναι ο ανθρωπός ο οποίος θα σε συμβουλεύσει σχετικά με τη διαμόρφωση του προϊόντος/ υπηρεσία σου, με την κοστολόγησή του, την τοποθέτησή του στα κατάλληλα σημεία αλλά και την προώθησή του στο κατάλληλο κοινό.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να φαίνεται απλή ωστόσο υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι θα ορίσουν την επιτυχία της ή μη. Πιο συγκεκριμένο, ο υπεύθυνος marketing της επιχείρησής σου θα αναλάβει να διεξάγει μία έρευνα σχετικά με το προϊόν, τον ανταγωνισμό καθώς και το ευρύτερο περιβάλλον από το οποίο περικλύεται η επιχείρηση. Η έρευνα αγοράς αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη σύγχρονη επιχείρηση καθώς θα σε βοηθήσει να ορίσεις με σαφήνεια τα μοναδικά εκείνα στοιχεία που σε διαφοροποιούν από το ανταγωνισμό αλλά ταυτόχρονα θα αναδείξει αν το προϊόν/ υπηρεσία σου έχει ζήτηση από το καταναλωτικό κοινό και τι βελτιστοποιήσεις θα χρειαστεί να πραγματοποιήσεις προκειμένου να αυξήσεις τη ζήτηση του προϊόντος ή υπηρεσίας σου.

Ακόμα, ο υπεύθυνος marketing θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις καλύτερα το ιδανικό σου κοινό και πιο συγκεκριμένα, είναι σε θέση να βρει το κατάλληλο κοινό στο οποίο πρέπει να στοχεύσει η επιχείρηση με στόχο το κέρδος. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του marketing είναι ότι προκειμένου να αυξηθεί η ζήτηση θα πρέπει κανέις να παρουσιάσει το σωστό μήνυμα, στο σωστό κοινό, τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέσο. Συνεπώς, ο υπεύθυνος marketing μπορεί να σε συμβουλεύσει σχετικά με τη δημιουργία του ιδανικού μηνύματος το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινού στο οποίο στοχεύει η επιχείρηση. Ακόμα, θα βρει την κατάλληλη στιγμή για να παρούσιασει το συγκεκριμένο μήνυμα καθώς και το κατάλληλο μέσο ή ο συνδυασμός συγκεκριμένων μέσων, προκειμένου το μήνυμα να φτάσει σε όσο μεγαλύτερο κοινό αλλά και παράλληλα σε ένα στοχευμένο κοινό, το οποίο ενδιαφέρεται άμεσα για την επιχείρηση.

Ένα άμεσο μέσο για να προσελκύσετε γρήγορα πελάτες στην επιχείρησή σας είναι η διανομή φυλλαδιών. Στην επιτυχία της απόδοσης της διανομής φυλλαδίων σημαντικό ρόλο κατέχει ο σχεδιασμός του φυλλαδίου αλλά και το μήνυμα το οποίο θέλει η επιχείρηση να μεταφέρει στο κοινό της. Προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ελκυστικό προς το δυνητικό πελάτη φυλλάδιο θα χρειαστείς τη βοήθεια του υπεύθυνου marketing. Είναι το πλέον κατάλληλο άτομο για να σε καθοδηγήσει σ’ αυτή τη διαδικασία καθώς γνωρίζει τις ανάγκες του δυνητικού σου πελάτη καθώς και το μήνυμα με το οποίο θα τον προσεγγίσει και θα τον παρακινήσει να έρθει στην επιχείρησή σου με στόχο την πώληση.

Συνεπώς, ο υπεύθυνος marketing μπορεί να σε βοηθήσει τόσο στη διαμόρφωση του προϊόντος/υπηρεσία σου, στην κοστολόγησή του, στην τοποθέτηση και στην προώθησή του. Το μήνυμα που θα μεταφέρεις στους δυνητικούς σου πελάτες πρέπει να απευθύνεται άμεσα σ΄αυτούς και στις ανάγκες που έχουν τη δεδομένη στιγμή. Ο ιδανικός άνθρωπος για να σου δώσει απαντήσεις στα παραπάνω, να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις μία πετυχημένη marketing στρατηγική και εν τέλει να αυξήσεις τις πωλήσεις σου είναι ο υπεύθυνος marketing.

Μάθε περισσότερα για τα βασικά σημεία της διανομής φυλλαδίου!