Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας!
210 97 01 777
info@portaplus.gr
kouzin leaflet

Ο χρόνος της διανομής...σημαντικός παράγοντας στην προσέλκυση νέων πελατών!

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στην απόδοση της διανομής φυλλαδίων είναι ο χρόνος της διανομής καθώς και η επαναληψη της ενέργειας.

Το κατάστημα φαγητού Κιουζίν με έδρα το Κολωνάκι έχει εμπιστευτεί αρκετές φορές την υπηρεσία portaplus για την επιτυχημένη διανομή των φυλλαδίων του. Πιο συγκεκριμένα, το Μάιο πραγματοποιήθηκε μία ενέργεια διανομής των φυλλαδίων του Κιουζίν στους εργαζομένους της ευρύτερης περιοχής αλλά και στους κατοίκους. Η περιοχή κάλυψης ήταν το κέντρο της Αθήνας από τους Αμπελόκηπους, την Πατησίων μέχρι και τη Βασιλίσης Όλγας. Το φυλλάδιο που είχε δημιουργηθεί ήταν αρκετά μεγάλο και επικοινωνούσε τα πιάτα που μπορεί να βρει κανείς στο κατάστημα καθώς και τις τιμές τους δίνοντας έμφαση στην ποιότητα.

Η Διανομή

Η διανομή επαναλήφθηκε το Νοέμβριου του 2018 στην ίδια ακριβώς περιοχή και με μικρές αλλαγές στο φυλλάδιο. Οι αλλαγές αυτές αφορούσαν την προσθήκη κάποιων φωτογραφιών που αναδείκνυαν τα λαχταριστά γεύματα που μπορεί να βρει κανείς στο Κιουζίν.

Η περιοχή κάλυψης της διανομής και στις δύο χρονικές περιόδους είχε 40.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Καθώς έχουμε πολυετή εμπειρία στο χώρο της διανομής φυλλαδίων, έχουμε αναπτύξει ένα σύστημα μέσω του οποίου έχουν καταγραφεί όλα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις με υψηλή αγοραστική δύναμη και παραλειψημότητα. Σαν αποτέλεσμα, διασφαλίζουμε στους πελάτες μας 90% παραλειψημότητα του εντύπου, 30% διεισδυτικότητα σε πολυκατοικίες και επιχειρήσεις και τέλος, 50% οικονομία στην εκτύπωση του φυλλαδίου. Έτσι, με την υπηρεσία portaplus χρειάστηκαν μόλις 20.000 φυλλάδια για να καλυφθεί ολόκληρη η περιοχή και το έντυπο παραδώθηκε στους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα του Κιουζίν.

Κατά τη διάρκεια της διανομής, το Κιουζίν είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σε πραγματικό χρόνο μέσα από ένα κινητό ή υπολογιστή την ενέργεια της διανομής και παράλληλα μπορεί να διατηρεί ένα αρχείο αναφορικά με κάθε διανομή που πραγματοποιεί μέσω της υπηρεσίας portaplus, έχοντας έτσι την ευκαιρία να συγκρίνει πιο εύκολα και γρήγορα την απόδοση κάθε διανομής.

Μάθε περισσότερα σχετικά με την τεχνολογία και την εφαρμογή της portaplus!

Απόδοση Διανομών

Η διανομή του Νοεμβρίου είχε σχεδόν διπλάσια απόδοση από τη διανομή που πραγματοποιήθηκε το Μάιο. Ένας λόγος μπορεί να είναι η εποχή. Το φθινόπωρο και το χειμώνα ο καιρός είναι πιο κρύος και συνεπώς ο κόσμος έχει ανάγκη από μαγειρευτό φαγητό, το οποίο είναι πιο βαρύ από τα φαγητά που τρώει σε περιόδους με αρκετή ζέστη. Τα πιάτα που προσφέρει το Κιουζίν είναι διαφόρων ειδών όπως σπιτικά ζυμαρικά, σαλάτες αλλά και κρεατικά, για παράδειγμα κατσικάκι, ψαρονέφρι, κοντοσούβλι και άλλα. Ενδεχομένως, ο Νοέμβριος να ήταν μία πιο κατάλληλη στιγμή για διανομή και οι καταναλωτές να ήταν έτοιμοι να κάνουν την παραγγελία τους από το Κιουζίν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω είναι εμφανές ότι ο χρόνος κατά τον οποίο θα επιλέξεις να πραγματοποιήσεις τη διανομή των φυλλαδίων σου αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα στην απόδοση της ενέργειας. Επίσης, η επανάληψη είναι ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την απόδοση της διανομής καθώς και τον μετέπειτα διανομών που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν. Ο Kottler έχει μάλιστα καταγράψει ότι χρειάζονται 4 επαφές με το δυνητικό σου πελάτη προκειμένου να καταφέρεις να τον πείσεις για την επιχείρησή σου και την αξία που θα πάρει από εσένα και συνεπώς, να προβεί σε κάποια αγορά.

Κατέβασε το e-Book και μάθε πώς θα αυξήσεις τις παραγγελίες σου μέσω της διανομής φυλλαδίων!