Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας!
210 97 01 777
info@portaplus.gr

Οι καταναλωτές στο κέντρο θέλουν καφέ!

Οι καταναλωτές στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται να προτιμούν τις επιχειρήσεις με καφέ!

Πώς το διαπιστώσαμε αυτό;

Τα Mikel στη Βικτώρια αποτελούν μία γνωστή αλυσίδα καφέ στην ελληνική αγορά. Το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται δίπλα στο σταθμό του τρένου Βικτώρια, μία περιοχή με πολλούς φοιτητές αλλά και εργαζόμενους. Σύμφωνα με στοιχεία του πελάτη, ο Φεβρουάριος είναι χαμηλά σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες όσον αφορά τις πωλήσεις. Καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των πελατών τους είναι φοιτητές, έχει παρατηρηθεί ότι τον Φεβρουάριο και λόγω της εξεταστικής, οι πωλήσεις του Mikel στη Βικτώρια φαίνεται να είναι χαμηλότερες απ’ ότι τους υπόλοιπους μήνες. Για αυτό το λόγο, η επιχείρηση ήθελε για το συγκεκριμένο μήνα να αυξήσει τις παραγγελίες της και κυρίως της παραγγελίες προς διανομή (delivery).

Για να επιτύχει τον παραπάνω στόχο, τα Mikel στη Βικτώρια επέλεξαν την υπηρεσία portaplus για τη διανομή του φυλλαδίου τους. Τα φυλλάδια μοιράστηκαν με μεγάλη επιτυχία στην ευρύτερη περιοχή, η οποία αποτελείτε από πολλά γραφεία επιχειρήσεων, δημόσιες υπηρεσίες αλλά κατακλύζεται και από φοιτητές.

Η ενέργεια της διανομής φυλλαδίων του Mikel

Η περιοχή στην οποία πραγματοποιήθηκε η διανομή των φυλλαδίων του Mikel απαρτίζεται από 17.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Γνωρίζοντας ποιες πολυκατοικίες και επιχειρήσεις έχουν υψηλή διεισδυτικότητα, χρειάστηκαν μόλις 7.000 φυλλάδια και για να ενημερωθεί όλη η περιοχή για το συγκεκριμένο κατάστημα. Οι διανομείς μας διείσδυσαν σε πολυκατοικίες και επιχειρήσεις και έδιναν το φυλλάδιο του Mikel στους ενδιαφερόμενους καταναλωτές.

Τις πρώτες 2 ημέρες μετά την ενέργεια της διανομής, 20 νέοι πελάτες ανά ημέρα πραγματοποίησαν την παραγγελία τους από τα Mikel. Τις επόμενες 5 ημέρες μετά τη διανομή ο αριθμός αυτός μειώθηκε. Συνολικά καταμετρήθηκαν 60 νέοι πελάτες και το κατάστημα κατάφερε να αυξήσει κατά 10% τον καθημερινό τζίρο του. Ακόμα, οι καινούργιοι πλάτες έκαναν επαναλαμβανόμενες αγορές από τα Mikel.

Επίσης, ο πελάτης αξιοποίησε την εφαρμογή portaplus για να βλέπει σε πραγματικό χρόνο τόσο τη διανομή του όσο και την απόδοσή της. Σύμφωνα μάλιστα με τα σχόλια του πελάτη, «η εφαρμογή που δημιουργήσατε είναι πολύ χρήσιμη».

Από τα παραπάνω είναι εμφανές ότι οι καταναλωτές του κέντρου της Αθήνας θέλουν καφέ και συνεπώς υπάρχει περιθώριο για την προσέλκυση νέων πελατών και για άλλες επιχειρήσεις καφέ και delivery!

Το φυλλάδιο

Το φυλλάδιο που δημιούργησε το Mikel ήταν καλό και εμπεριείχε τον τιμοκατάλογο των προϊόντων. Ωστόσο, δεν είχε συμπεριληφθεί κάποιο ισχυρό μήνυμα το οποίο να παρακινεί τους καταναλωτές να προσέλθουν στο κατάστημα καθώς επισής δεν υπήρχαν και φωτογραφίες των προϊόντων. Ακόμα, το μέγεθος του φυλλαδίου ήταν ικανοποιητικό. Σύμφωνα με την εμπειρία μας το ενδεικτικό μέγεθος ενός φυλλαδίου προκειμένου να έχει τη μέγιστη απόδοση είναι σε διαστάσεις Α4! Αν τα παραπάνω είχαν συμπεριληφθεί στο συγκεκριμένο φυλλάδιο, τότε εκτιμούμε ότι μπορεί να είχαν προσέλθει μέχρι και 100 νέοι πελάτες ανά ημέρα στο κατάστημα

Ο σχεδιασμός του φυλλαδίου κάθε επιχείρησης είναι πολύ σημαντικός παράγον τόσο στην επιτυχία όσο και στην αποτυχία της απόδοσης. Η ενέργεια της διανομής φυλλαδίων έχει ως στόχο να μεταφέρει το μήνυμα σου σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό και να προσελκύσει άμεσα πελάτες στην επιχείρησή σου. Για να γίνει όμως αυτό θα χρειαστεί να δημιουργήσεις ένα ελκυστικό φυλλάδιο με προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό το οποίο εκείνη τη στιγμή θέλει να αγοράσει αλλά και ένα μήνυμα το οποίο θα αναδείξει τα μοναδικά στοιχεία της επιχειρήσης σου σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Κατέβασε ΔΩΡΕΑΝ το e-Book και ανακάλυψε πώς μπορείς να οργανώσεις τη διανομή σου και να αυξήσεις τις καθημερινές σου παραγγελίες!