Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας!
210 97 01 777
info@portaplus.gr

Πώς το βιβλιοπωλείο Τρίλιζα έφερε πελάτες!

Ο Σεπτέμβρης είναι ένας πολύ ιδιαίτερος μήνας για τις επιχειρήσεις με σχολικά είδη και κυρίως για τα βιβλιοπωλεία. Οι γονείς και μαθητές κάνουν έρευνα αγοράς με στόχο να αγοράσουν τα απαραίτητα για τη σχολική χρονιά που ξεκινάει, όπως για παράδειγμα στυλό, μολύβια, τσάντες και πολλά άλλα. Σ’ αυτό το πλαίσιο και γνωρίζοντας τις ανάγκες των πελατών του, το βιβλιοπωλείο Τρίλιζα σχεδίασε και πραγματοποίησε μια διανομή φυλλαδίων με στόχο την προσέλκυση νέων πελατών!

Φυλλάδιο

Το βιβλιοπωλείο Τρίλιζα δημιούργησε ένα πολύ όμορφο αλλά και εντυπωσιακό μονόφυλλο Α4. Η διάσταση του φυλλαδίου είναι πολύ σημαντικός παράγοντας καθώς, έχει παρατηρηθεί ότι τα φυλλάδια μεγέθους Α4 έχουν τετραπλάσια παραλειψιμότητα από τα φυλλάδια Α3 και αυτό λόγω του γεγονότος ότι είναι πιο ευανάγνωστα. Στη μια όψη το βιβλιοπωλείο Τρίλιζα επέλεξε να τοποθετήσεις εικόνες από τσάντες, τετράδια και στυλό συμπεριλαμβανομένων των χαμηλών τιμών τους. Ακόμα, όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα δημιούργησε δύο πακέτα για την 1η και την 5η Δημοτικού με τα απαραίτητα σχολικά είδη που θα χρειαστούν σε απίστευτα ανταγωνιστικές τιμές.

Στην άλλη όψη του φυλλαδίου το βιβλιοπωλείο Τρίλιζα, ανέδειξε το χώρο που διαθέτει στον πρώτο όροφο του καταστήματος, ο οποίος είναι αφιερωμένος στα παιδιά. Ένας ειδικός χώρος με πολλά βιβλία, παιχνίδια αλλά ταυτόχρονα και ένας χώρος στον οποίο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού. Ακόμα, στο φυλλάδιο ανέδειξε τα ελληνικά εκπαιδευτικά παιχνίδια που οι γονείς μπορούν να βρουν στο βιβλιοπωλείο σε πολύ καλές τιμές.

Εν κατακλείδι, το φυλλάδιο που δημιούργησε το βιβλιοπωλείο Τρίλιζα έδινε πολύ πληροφορία στους δυνητικούς του πελάτες, όχι μόνο αναφορικά με τα προϊόντα του αλλά και σχετικά με τις τιμές τους. Ακόμα, έδωσε στους δυνητικούς του πελάτες πακέτα προϊόντων αλλά και 10% έκπτωση!

Η διανομή του φυλλαδίου

Μετά τη σχεδίαση του κατάλληλου φυλλαδίου, το βιβλιοπωλείο Τρίλιζα ενημέρωσε από νωρίς τους δυνητικούς του πελάτες, μέσω της διανομής σχετικά με τις προσφορές που δημιούργησε μόνο για αυτούς. Αξιοποιώντας την υπηρεσία portaplus κάλυψε 25.000 νοικοκυριά με 10.000 φυλλάδια στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είχε πάρα πολύ απόδοση καθώς πολλοί καταναλωτές επισκέφτηκαν το βιβλιοπωλείο με στόχο να αγοράσουν κάποια από τα πακέτα, τα οποία αναγραφόντουσαν στο φυλλάδιο που διανεμήθηκε.

Συνοψίζοντας…

Η παραπάνω ενέργεια αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τη σημαντικότητα του να γνωρίζει κανείς τις ανάγκες αλλά και τις προτιμήσεις των δυνητικών του πελατών. Ακόμα, διαφαίνεται η επιρροή που έχει ένα σωστό και δυνατό μήνυμα στο καταναλωτικό κοινό αφουγκραζόμενο πάντα τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες της κάθε εποχής. Η δημιουργία προϊοντικών πακέτων με έκπτωση καθώς και οι ανταγωνιστικές τιμές, αποτελούν ένα ισχυρό κίνητρο για τους καταναλωτές να επισκεφτούν το βιβλιοπωλείο και να αγοράσουν. Συνεπώς, το μήνυμα της επιχείρησης προς τους δυνητικούς της πελάτες καθώς και η προσοχή που θα δωθεί στο σωστό σχεδιασμό του φυλλαδίου, είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία που θα συμβάλλουν στην μέγιστη απόδοση της διανομής.

Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ το e-Book σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης μιας διανομής φυλλαδίων!