Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας!
210 97 01 777
info@portaplus.gr

Τι διαθέτουν οι επιχειρήσεις που υπερέχουν;

Κάθε επιχείρηση διακατέχεται και καλύπτει τέσσερις βασικές ανθρώπινες ανάγκες, οι οποίες ορίζουν τις αξίες αλλά και την κουλτούρα της. Αυτές είναι:

  • Η ανάγκη των ανθρώπων να βρίσκουν νόημα στις πράξεις τους
  • Η ανάγκη να έχουν τον έλεγχο
  • Η ανάγκη για ενθάρρυνση και,
  • Ο βαθμός στον οποίο οι πράξεις και οι συμπεριφορές σχηματίζουν πεποιθήσεις και όχι το αντίθετο.

Με την εκπλήρωση των παραπάνω ανθρωπίνων αναγκών, οι επιχειρήσεις αποκτούν ένα σημαντικό προβάδισμα στην απαιτητική και ανταγωνιστική αγορά. Ωστόσο, υπάρχουν 8 βασικές αρχές οι οποίες θα κάνουν την επιχείρησή σας να υπερέχει και να βρεθεί στην κορυφή του επιχειρηματικού χώρου.

Επιθυμία για δράση

Σε κάθε επιχείρηση θα πρέπει να υπάρχει έντονα η ανάγκη για δράση χωρίς κωλυσιεργίες μέσα από κύκλους γραφειοκρατικών διαδικασιών. Ακόμα και επιχειρήσεις που είναι πολύ αναλυτικές αναφορικά με μεγάλες αποφάσεις δεν παραλύουν από αυτό το γεγονός. Πολλές επιχειρήσεις λειτουργούν έχοντας ως βασικό γνώμονα την εξής φράση: «Πράξε, διόρθωσε και δοκίμασε». Όπως έχει αναφέρει και ο David Ogilvy, δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό για μια επιχείρηση από το να κάνει δοκιμές.

Η παραμονή κοντά στον πελάτη

Χρειάζεται να γνωρίζετε τους πελάτες σας, την αγοραστική τους συμπεριφορά, τις συνήθειές τους αλλά και τα χαρακτηριστικά τους. Μένοντας δίπλα στους πελάτες σας, γνωρίζοντάς τους και παρέχοντας μια όμορφη αγοραστική εμπειρία, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας αλλά και να μάθετε πώς μπορείτε να εξελίξετε αυτό που τους προσφέρετε.

Αυτονομία & επιχειρηματικότητα

Σ’ αυτό το πλαίσιο είναι πολύ σημαντικό για μια επιχείρηση, να παροτρύνει το ανθρώπινο δυναμικό της να σκέφτεται με αυτόνομο και δημιουργικό τρόπο. Αποτυχίες θα υπάρχουν πάντα αλλά ενθαρρύνοντας τους υπαλλήλους να παίρνουν ρίσκα δημιουργείτε μια ωρίμανση τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, έχοντας άμεσο αντίκτυπο στην επιχείρησή σας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, νέες ιδέες θα δημιουργούνται και οι εργαζόμενοι σας θα εξελίσσονται συνεχώς εξελίσσοντας ταυτόχρονα και την επιχείρησή σας.

Παραγωγικότητα

Η φιλοσοφία καθώς και οι αξίες που διέπουν κάθε επιχείρηση μπορούν να δώσουν ένα ισχυρό έναυσμα στους εργαζόμενους για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους στο έπακρο. Ένα βασικό στοιχείο που θα ορίσει την παραγωγικότητα του ανθρωπίνου δυναμικού μιας επιχείρησης είναι ο σεβασμός προς το κάθε άτομο ξεχωριστά και η αντιμετώπισή του ως ενήλικα. Ακόμα, ο σχηματισμός καλλιεργημένων και δυνατών ενδοεταιρικών συμπεριφορών είναι μερικά από τα στοιχεία που ενθαρρύνουν τον κάθε εργαζόμενο να θέλει να εργαστεί σκληρά, να εξελιχθεί αλλά και να δώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Σταθερές αξίες

Η πίστη στο ανθρώπινο δυναμικό ως ξεχωριστές προσωπικότητες αλλά και ως ομάδα, η πίστη στη σημαντικότητα της σωστής διεκπεραίωσης των εκάστοτε αρμοδιοτήτων είναι μερικά από τα στοιχεία που βοηθούν μια επιχείρηση να υπερέχει έναντι των άλλων. Το ανθρώπινο δυναμικό μιας επιχείρησης πρέπει να δρα με γνώμονα την καινοτομία και την εξέλιξη τόσο του ατόμου όσο και της επιχείρησης. Οι αξίες της είναι αυτές που θα κρατήσουν ενωμένους τους υπαλλήλους και θα τους παρέχουν το κίνητρο για να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, προσπαθώντας κάθε φορά με το βέλτιστο τρόπο.

Παραμείνετε σε αυτό που γνωρίζετε καλύτερα

Κάντε αυτό που γνωρίζετε να κάνετε καλύτερα. Αν επιλέξετε να αλλάξετε τελείως τη δραστηριότητα της επιχείρησής σας, οι πιθανότητες μεγάλης επιτυχίας δεν θα είναι με το μέρος σας. Επιμείνετε σ’ αυτό που γνωρίζετε καλύτερα πραγματοποιώντας συνεχής δοκιμές με στόχο τη βελτίωση του καθώς και την αποδοχή του από τους πελάτες σας. Δώστε στην επιχείρησή σας τη δυνατότητα να κατακτήσει την κορυφή ενός συγκεκριμένου κλάδου και όχι πολλών και διαφορετικών.

Απλότητα

Τοποθετήστε λίγους ανθρώπους στην κορυφή ως διοικητικά στελέχη. Οι εσωτερικές δομές στις κερδοφόρες επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά απλές. Μη φοβάστε να βάλετε διαφορετικούς ανθρώπους σε διαφορετικά τμήματα για να συνεργαστούν μαζί σε κάποιο project. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Δημιουργήστε απλές και λιτές δομές, οι οποίες θα επιτρέπουν την ανάπτυξη και την εξέλιξη όλων των μελών.

Πειθαρχεία

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι πειθαρχημένοι γύρω από τις βασικές αξίες της επιχείρηση. Μέσω της πειθαρχίας, η αυτονομία του ατόμου μπορεί να ευωδιάσει δημιουργώντας αυτοπεποίθηση, προερχόμενη από σταθερές προσδοκίες σχετικά με τα στοιχεία και τις πεποιθήσεις υψίστης σημασίας.

Ακολουθώντας τις παραπάνω αρχές και δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησής σας μπορείτε να δημιουργήσετε μια επιχείρηση η οποία θα υπερέχει. Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις απορρέουν από σκόπιμη αλλά ιδιαίτερα απρόβλεπτη εξέλιξη.

Εμπιστευτείτε τους ανθρώπους της επιχείρησής σας και αφήστε τους ελεύθερους να δοκιμάσουν πράγματα και να πειραματιστούν. Κατά παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και η διανομή των φυλλαδίων. Χρειάζονται αρκετές δοκιμές μέχρι να επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Ξεκινήστε την οργάνωση της διανομής σας κατεβάζοντας ΔΩΡΕΑΝ το e-book και γνωρίζοντας τα βασικά χαρακτηριστικά της διανομής φυλλαδίων.