Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας!
210 97 01 777
info@portaplus.gr
Το καλό όνομα φέρνει πελάτες

Το καλό όνομα φέρνει πελάτες... εστιατόριο "Το Όμορφο"

“Το Όμορφο” είναι ένα ψητοπωλείο στο Κολωνάκι το οποίο προσφέρει υπηρεσίες εστίασης στους κατοίκους της περιοχής από το 1923.

Η portaplus ανέλαβε την εντυποδιανομή της επιχείρησης της οποίας ο στόχος ήταν να προσθέσει στις υπηρεσίες της την υπηρεσία του Delivery διότι μέχρι πρόσφατα δεν έκανε κατ οίκον διανομές.

“Το Όμορφο” βρίσκεται στο Κολωνάκι στην οδό Ξενοκράτους 50 και αποτελεί μία από τις παλαιότερες και παραδοσιακότερες επιχειρήσεις όχι μόνο της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Αθήνας. Η έμφαση που έχει δοθεί στην ποιότητα των προϊόντων είναι το μυστικό το οποίο έχει κρατήσει το εστιατόριο ζωντανό τόσα χρόνια.

Το έντυπο το οποίο επιστρατεύτηκε για την διαφήμιση των καινούριων υπηρεσιών του εστιατορίου αλλά και των φαγητών του ήταν αρκετά λιτό χωρίς αξιοσημείωτες λεπτομέρειες.

Μέσα δεν παρουσιαζόταν τίποτα περισσότερο από τον τιμοκατάλογο και τα στοιχεία της επιχείρησης.

Η διανομή κλήθηκε να καλύψει την ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου και των περιχώρων του όπως τους δρόμους της Ερμού, της Πατησίων και της Αλεξάνδρας αλλά και την περιοχή της Ομόνοιας.

Υπολογίζεται πως σε όλα τα παραπάνω ζουν περίπου 40.000 νοικοκυριά αλλά και πολλές επιχειρήσεις και καταστήματα.

Η portaplus με την μοναδική της υπηρεσία κατάφερε να μοιράσει τα φυλλάδια μόνο σε εκείνους που πραγματικά τα ήθελαν για να εξυπηρετηθούν και έτσι οι περιοχές καλύφθηκαν μόλις με 20.000 φυλλάδια εξοικονομώντας αρκετά περιττά χρήματα.

Αυτό το κατάφερε, εισχωρώντας σε πολυκατοικίες και επιχειρήσεις και διανέμοντας το φυλλάδιο αυτοπροσώπως.

Αν και το έντυπο δεν ήταν και τόσο εντυπωσιακό επειδή μέσα δεν περιγράφονταν τα Unique Selling Points του καταστήματος η απόδοση ήταν υψηλή και από την πρώτη μέρα της διανομής τα αποτελέσματα ήταν εμφανή προσελκύοντας 7-8 νέους πελάτες.

Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αν και το φυλλάδιο είναι το μέσο το που φέρει το μήνυμα δεν είναι το απόλυτο κριτήριο για μία επιτυχημένη διανομή.

Σαφώς έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης αλλά στην προκειμένη περίπτωση αυτό που έπεισε τους πελάτες να προσεγγίσουν το εστιατόριο ήταν παλαιότητα και η καλή φήμη του καταστήματος για την προσφορά προϊόντων αρίστης ποιότητας.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε λοιπόν πως ο καταναλωτής είναι μία ευφυής οντότητα με καλή κριτική σκέψη που μπορεί να αξιολογήσει τις αξίες που του προσφέρονται.

Εφόσον αυτές παρέχονται το Marketing μπορεί να αναλάβει την προώθηση τους και ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι που οδηγεί σε μία επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια.  

Κατέβασε ΔΩΡΕΑΝ το e-Book και ανακάλυψε πώς μέσω της διανομής φυλλαδίων αυξήσαμε τις παραγγελίες delivery σε επιχειρήσεις καφέ!