Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας!
210 97 01 777
info@portaplus.gr

Βιοπαθολογικά εργαστήρια... Πως φέρνουν πελάτες;

Υπάρχει μία μεγάλη κατηγορία εταιρειών η οποία αποτελείται από μικροβιολογικά και βιοπαθολογικά εργαστήρια τα οποία αναλαμβάνουν διαφόρων ειδών εξετάσεις.

Μία από αυτές τις εταιρείες είναι και η Gene Labs η οποία έχει έδρα στην πλατεία Μαβίλη και μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας στην περιοχή θέλησε να φέρει περισσότερους πελάτες στην επιχείρηση της.

Το εύρος στο οποίο θέλησε να επεκταθεί και να διαφημίσει τις υπηρεσίες της αφορούσε την ευρύτερη περιοχή της δηλαδή το Κολωνάκι, τον Λυκαβητό και γενικότερα τις περιοχές που βρίσκονταν σε μία λογική ακτίνα χιλιομέτρων.

Στο σύνολό της αυτή οι περιοχή φιλοξενεί μεγάλο αριθμό ανθρώπων αφού είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη. Φυσικά εκτός από τα νοικοκυριά υπάρχουν και αρκετές επιχειρήσεις στις οποίες η Genelabs ήθελε να φτάσει το φυλλάδιο της.

Τα Gene Labs αποφάσισαν να εκτυπώσουν ένα έντυπο το οποίο θα παρουσίαζε τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό που διαθέτουν τα Gene Labs για να διαφημίσουν την έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση που προσφέρουν.

Επίσης σημαντικό ήταν στο έντυπο να παρουσιάζεται η υψηλή κατάρτιση που διαθέτει το προσωπικό και η εμπειρία που διαθέτουν καθώς και η λίστα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Έτσι ακριβώς λοιπόν το έντυπο μέσα από φωτογραφίες και σωστά κείμενα κατάφερε να περάσει το σωστό μήνυμα στον αναγνώστη του.

Την διανομή ανέλαβε η υπηρεσία portaplus η οποία φρόντισε να φτάσει το έντυπο σε κάθε σπίτι την περιοχής στόχου. Οι διανεμητές της εισχώρησαν σε όλες τις πολυκατοικίες χτυπώντας κουδούνια και μοιράζοντας το φυλλάδιο σε κάθε ένοικο. Την αντίστοιχη διαδικασία ακολούθησαν και με την διανομή στις εταιρείες τις περιοχής αυξάνοντας την παραλειψιμότητα του εντύπου στο μέγιστο.

Η ανταπόκριση ήταν αρκετά άμεση. Για την ακρίβεια από την επόμενη ημέρα άρχισαν να εμφανίζονται αρκετοί νέοι πελάτες( περίπου 6-7 ανά ημέρα).

Αυτό μας αποδεικνύει ότι η διανομή εντύπου είναι μία ενέργεια η οποία φέρνει πελάτες. Έτσι λοιπόν είναι σωστό αυτή η διαδικασία να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για ενα υπενθυμίζεται στους πελάτες η εταιρεία αλλά και να αποκτούνται νέοι.

Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και μέθοδος διανομής που εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση. Μία απλή διανομή δεν θα μπορούσε να φέρει τα αποτελέσματα που είδε η Gene Labs. Αντίθετα αυτό που ήταν υπεύθυνο για την αποδοτικότητα , εκτός από το φυλλάδιο φυσικά, ήταν υπηρεσία portaplus. Το μυστικό που κάνει αυτή την υπηρεσία τόσο αποδοτική δεν είναι μόνο η διανομή των φυλλαδίων αυτοπροσώπως. Είναι η δυνατότητα που δίνεται στον supervisor και τον πελάτη να παρακολουθούν την εξέλιξη της διανομής σε πραγματικό χρόνο μέσα από το κινητό τους. Έτσι όχι μόνο αποφεύγεται ο κίνδυνος του να πεταχτούν τα φυλλάδια αλλά επιπρόσθετα οι διανεμητές αποκτούν κίνητρο για να μοιράσουν περισσότερα φυλλάδια εξαιτίας του gamification που αποκτά η διανομή φυλλαδίου μέσα από την εφαρμογή!

Δες εδώ πως λειτουργεί το Leaflet Distribution Management Software της portaplus!